Αρχική » ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ » Το σχολείο μας: Κτηριακές υποδομές

Το σχολείο μας: Κτηριακές υποδομές

Το 1ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πλαγιαρίου του Δήμου θέρμης, στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Συστεγάζεται με το 2ο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου και λειτουργούν σε τρία (3) ανεξάρτητα κτίρια.

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΗΡΙΟ

Το παλαιότερο κτίριο αποτελείται από δύο (2) μεγάλες αίθουσες και ένα μικρό χώρο αποθήκευσης.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ

Το κεντρικό κτίριο του σχολείου αποτελείται από έντεκα (11) αίθουσες διδασκαλίας. Στον ισόγειο χώρο του κεντρικού κτιρίου, υπάρχουν πέντε (5) αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα για το μάθημα της πληροφορικής, αίθουσα για το τμήμα ένταξης, δύο μικρές αποθήκες και δύο τουαλέτες για τους μαθητές. Στο 1ο όροφο υπάρχουν έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο δασκάλων, τα γραφεία διευθυντή και υποδιευθυντή, τουαλέτα για τους εκπαιδευτικούς και μια αποθήκη.

Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρονικό υπολογιστή και βιντεοπροβολέα και έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε κάθε αίθουσα υπάρχουν ανοιχτά ράφια ξεχωριστά για τον κάθε μαθητή. Το σχολείο είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με όργανα φυσικής, μαθηματικών και διαθέτει τα απαραίτητα εποπτικά μέσα για τη διδασκαλία όλων των γνωστικών αντικειμένων.

Επιπρόσθετα υπάρχει υπόγειος χώρος στο κεντρικό κτίριο με αίθουσα γυμναστηρίου, βιβλιοθήκης και πληροφορικής ο οποίος κρίθηκε ακατάλληλος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιείται.

ΤΟ ΝΕΩΤΕΡΟ ΚΤΗΡΙΟ

Τέλος το τρίτο κτίριο, το οποίο είναι και το νεώτερο, αποτελείται από τέσσερις (4) αίθουσες διδασκαλίας και στεγάζεται αποκλειστικά το 2ο Δημοτικό σχολείο Πλαγιαρίου.

ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αύλειος χώρος είναι αρκετά μεγάλος με γήπεδο μπάσκετ για τους μαθητές. Υπάρχει και ένα μικρό κτιστό θεατράκι στον αύλειο χώρο, καθώς και αρκετά δέντρα σε ένα κεκλιμένο επίπεδο.

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Ετικέτες

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Αρχείο